Председателят на УС на БУП Юлиан Попов представи училището пред участниците в Международната конференция „Преходът в Централна и Източна Европа и промените в Близкия изток”

Председателят на Управителния съвет на Българското училище за политика Юлиан Попов представи уникалния опит на училището в обучението на млади политически и граждански лидери по време на Международната конференция „Преходът в Централна и Източна Европа и промените в Близкия изток”. Той запозна участниците и с Мрежата на училищата по политически науки под егидата на Съвета на Европа и подчерта тяхната роля за насърчаване на плурализма, защитата на човешките права и спазването на закона.

Юлиан Попов говори по темата за изграждане на капацитет на демократичните институции заедно с директора на сръбското училище Соня Лихт и евродепутата Андрей Ковачев. Над 150 участници от Европа, северна Африка и САЩ пристигнаха в София, за да обсъдят промените в Арабския свят и опита от прехода на страните от Централна и Източна Европа. Форумът събра политически лидери, активисти, журналисти, представители на НПО. Сред участниците бяха генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, външните министри на България, Унгария, Португалия, Швеция, Гърция, Босна и Херцеговина, генералния секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд . Конференцията, организирана от Министерството на външните работи, беше открита от премиера Бойко Борисов.