ДЕЦАТА ОТ ЦЕНТЪРА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП ВЪВ ВЕЛИНГРАД И БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ ЗА ПОЛИТИКА ПОСРЕЩНАХА ЗАЕДНО БАБА МАРТА

Торта с нарисувана мартеничка, вита баница и много лакомства получиха децата от Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград от завършилите Българското училище за политика по случай 1 март. Децата закичиха гостите си с изработените от тях мартенички и разказаха за работата си в художествено творческото ателие. Преди тържеството в сградата на община Велинград се проведе среща, на която бе представен съвместният проект на Българското училище за политика и Бонита тръст „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от домовете”.

В срещата участваха заместник-областният управител на Пазарджик Ваня Минкова, кметът на Велинград Иван Лебанов, заместник-кметът Диана Кехайова, председателят на фондация „Социални практики в общността” – Пазарджик Златка Ангелова, изпълнителният директор на Българското училище за политика Ирина Алексиева, Ирена Тахова от випуск 2008, управителят на фирма „Стела 97” Стела Василева, представители на фирма „Премиера-97”, хотелиери от града, медии. Кметът Лебанов благодари на Българското училище за политика и на всички, които се грижат за децата от Центъра за настаняване от семеен тип. През тази година ни подкрепиха хотелиери от града, които дадоха разрешение във фоайетата на хотелите да се продават мартеничките, изработени от децата, каза Диана Кехайова, заместник-кмет на Велинград. Тя благодари специално на фирма „Стела 97”, която заедно с випуск 2008 на Българското училище за политика дари две нови кухни, в които децата ще се учат да готвят. Най-важното е децата да придобият умения, които да им служат в живота и именно тази идея вече има подкрепата на Бонита тръст, заяви Ирина Алексиева, изпълнителен директор на Българското училище за политика. Тя обяви, че завършилите училището работят с децата вече четири години, а на 19 март в Правец випуск 2011 организира благотворителна вечер, на която ще се набират средства за три детски дома, един от които е Центърът във Велинград. По време на срещата представителите на фирма „Премиера-97”, която произвежда прочутата „Меденка Любимка”, показаха мостри на великденските сладки, които работниците във фирмата и децата от центъра ще изработят за търга по време на благотворителната вечер.