ЛЕТЕН УНИВЕРСИТЕТ ПО ДЕМОКРАЦИЯ

От 6-ти до 11-ти юли Випуск 2009 на Българско училище за политика ще участва в четвъртия Летен университет по демокрация, който се организира от Съвета на Европа в Страсбург.

В продължение на една седмица млади български политици и представители на гражданското общество ще работят съвместно със свои колеги от още 15 държави. Тази година събитията в програмата на Летния университет по демокрация са посветени на 60 години от създаването на Съвета на Европа и 20 години от падането на Берлинската стена.

Българските участници ще имат работни срещи със Catherine LALUMIERE, президент на Европейската асоциация на училищата по политически науки и «Доктор хонорис кауза» на Нов български университет; Негово Превъзходителство Danilo TÜRK, Президент на Словения; Petre ROMAN, бивш Министър председател на Румъния; Lluis Maria DE PUIG, Президент на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Kim CAMPBELL, бивш Министър председател на Канада, която само преди няколко месеца бе в България по покана на Българско училище за политика.
Връчването на сертификатите на успешно завършилите програмата по традиция ще се проведе в Резиденцията на Негово Превъзходителство Иван Петков, Посланик на България в Съвета на Европа.