ПЪРВИ МАРТ С ДЕЦАТА ОТ ЦЕНТЪРА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ВЪВ ВЕЛИНГРАД

На първи март, по случай празника баба Марта, децата от Центъра за настаняване от семеен тип гр. Велинград бяха зарадвани с прекрасни разноцветни торбички с подаръци, шоколади и мартенички, закупени със средства, събрани от Випуск 2008 и 2009 на Българското училище за политика.

Ирина Алексиева откри изложба от 21 живописни картини, нарисувани на благотворителното тържество на Випуск 2009 от децата, гостите на тържеството и колегите от Випуск 2009.

Представители на екипа на училището и завършили Националната програма взеха участие и в работна среща в община Велинград, където бяха приятно изненадани от присъствието на г-н Даскалов. В момента той е народен представител от ГЕРБ, но като заместик-кмет активно се включва и помага на Училището.

Кметът на Велинград г-н Лебанов обеща бъдещо ползотворно сътрудничество, а заместник-кметовете г-жа Кехайова и г-н Янчев поеха ангажимента да организират обучение на децата от дома за рисуване на традиционни Великденски велинградски писани яйца.

В Историческия музей на Велинград, децата от Клуба за талантливи деца във Велинград – Джуниър Ачийвмънт споделиха, че за тях е удоволствие да бъдат полезни и да помагат на своите приятели от Центъра за настаняване.

Инициативите на Училището за политика във Велинград ще продължат и занапред.