„СЕИЗМОГРАФ” СЕ ПРЕМЕСТИ В ПРАВЕЦ

С темата как се управляват конфликти с лектор Ивелин Николов започна третият ден от националната програма „Управленски умения”. Курсът, в който участват 44 млади политически и граждански лидери, се провежда в Правец.

По време на работата в малки групи участниците упражняваха стратегията „печеля-печелиш”, при която постигнатото решение удовлетворява всички въвлечени страни.

В следобедния панел „Как да се подготвим за телевизионно участие” курсистите участваха в симулация на предаването „Сеизмограф” и получиха ценни съвети от водещия Светла Петрова за поведението пред камера и по време на дебат. Влезли в ролите на управляващи, опозиция, синдикати и работодатели те обсъждаха пенсионната реформа, увеличаване на възрастта за пенсиониране и на осигурителните вноски.

С психолога Пламен Димитров участниците се обучаваха как се водят преговори и да накарат противника да каже „да”. Обучителните задачи бяха свързани с видовете преговори, стиловете на преговаряне и капаните, в които може да влезе всеки преговарящ.

Срещата под рубриката „30 минути в компанията на…” бе с Филип Димитров, министър-председател на България 1991-1992 година.