ОБЩЕСТВЕН ДЕБАТ „ЗА ДА ИМА ИЗБОР“

На 30 юни от 11:00 ч. в Ритуалната зала на община Габрово, ще се проведе обществен дебат „За да има избор” с представители на гражданското общество и бизнеса в Габрово, организиран от Училище за политика и Европа Директно – Габрово.

Водещ на дебата е г-жа Надя Обретенова, журналист от Българската национална телевизия.

Инициативата е част от национална кампания „За да има избор”, която стартира по време на местните избори през 2007г. и се осъществява със съдействието на Тръст за гражданско общество в Югоизточна Европа.

Нашата цел е да насърчим гражданската активност и информираното гласуване на парламентарни избори 2009 в България чрез организиране на серия от обществени форуми между представители на гражданското общество и основните кандидати за народни представители.

Общественият форум в Габрово ще позволи на водачите на листи от парламентарно представените партии да предстаят идеите си за развитие на Габрово, да ги обсъдят с гражданското общество, да ги защитят пред опонентите си, както и да стимулират избирателната активност в МИР Габрово. В срещата ще участват представители на неправителствени организации, браншови и бизнес организации и граждани.