Децата от дом „Незабравка” в Стара Загора отпразнуваха Великден със специална изложба и празничен концерт

velikden_stara_zagora

Децата от ДДЛРГ ”Незабравка” в Стара Загора вложиха много въображение и умения, докато се подготвяха за великденската изложба и празничен концерт. Заедно със завършили от различни випуски на Българско училище за политика „Димитър Паница”, студенти от специалността „Социална педагогика” на Тракийския университет, които са на държавна практика в дома, и ученици-доброволци, те боядисаха 370 великденски яйца, нарисуваха 15 картини на стъкло, 20 бутилки, 20 чинии и 10 купи.

Всички великденски предмети и яйца бяха подредени на специална благотворителна изложба-базар под надслов „Весел Великден” във фоайето на Тракийския университет. На откриването присъстваха над сто студенти от Педагогическия и Медицинския факултети на университета, преподаватели, завършили Българско училище за политика и много гости. Изложбата беше открита от Даниела Димитрова – директор на Обществен дарителски фонд – Стара Загора и завършила Училището за политика. Децата от „Незабравка” изнесоха кратък музикален концерт.

Събраните средства ще бъдат използвани за нуждите на малките палавници от дом „Незабравка”.

Тази инициатива е част от проекта „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от домовете”, финансиран от Бонита тръст и изпълняван от Българско училище за политика „Димитър Паница”. Целта му е да подкрепи дългосрочната ангажираност със социалната интеграция на децата от институциите и да утвърди благотворителността като основна ценност в съвременното българско общество. Завършили училището от години подпомагат децата от дом „Незабравка” да развиват умения и способности, които да им бъдат полезни за тяхното израстване. За баба Марта те подкрепиха изработването на 320 мартеници, които бяха експонирани на изложба-базар с мотото „Мартенички за всички” в Парк-Мол – Стара Загора. Предвидени са и нови инициативи с децата по случай 1 юни – деня на детето.