Томислав Дончев: „През следващия програмен период 50-60 % от европроектите ще се подават електронно”

donchev1

„През програмния период 2014-2020 България ще разполага със 17,1 млрд. лв. по еврофондове. Като се прибави и националното съфинансиране страната ще разполага с над 20 млрд. лв.” Това обясни министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев пред участниците в Националната програма „Управленски умения”. Той каза, че градовете-отличници по договаряне на проекти са София, Бургас и Габрово.  Министър Дончев говори за визията на страната ни за следващия програмен период. В панела програмният директор на институт Отворено общество Ася Кавръкова представи новостите в европейската регулаторна рамка на средствата от ЕС за периода 2014-2010.

Сутрешната програма от четвъртия ден на семинара, посветен на европейските политики, започна с лекция на евродепутата от Европейската народна партия  Светослав Малинов. Фокусът на презентацията беше демократичния процес в ЕС и възможностите, от които може да се възползва България.

Друг акцент в програмата бе  турската политика към съседите и перспективите в отношенията Турция-ЕС. Лектори по темата бяха Димитър Бечев, който е член на УС на Българското училище за политика „Димитър Паница”, и журналистката Нихал Йозерган.