Завършили БУП празнуваха 1 юни с децата от ДДЛРГ „Незабравка” в Стара Загора

stara_zagora_1_june_2012

Завършили Българско училище за политика „Димитър Паница” се включиха в различни събития с децата от ДДЛРГ „Незабравка” в Стара Загора по повод 1 юни – Деня на детето. На 28 май в община Стара Загора беше открита изложба-базар „С нашите ръчички – радост за всички”. На нея децата показаха творби, изработени по време на арт-терапевтичните сесии в рамките на проект „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от институции”, финансиран от Бонита тръст и изпълняван от Българско училище за политика. В изложбата бяха включени 50 рисунки, 25 картини на стъкло, 10 маски, 10 картини на керемида, 16 шишета, 20 чинии, 20 купи, 10 пясъчни картини, 2 кукли от кратунки.

Завършилите училището, които работят на доброволни начала с децата от дома, участваха и в спортните игри „Големи и малки заедно”, които бяха организирани на 29 май в парк „Самарско знаме” в града. В игрите се включиха още ученици от гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан”, основното училище „Железник”, както и студенти от специалностите „Социална педагогика” и „Социални дейности” на Тракийския университет.

На 31 май в кукления театър в Стара Загора се проведе празничен благотворителен концерт „Светлина за всички” на децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Незабравка” и Хайгашод Агасян. Концертът беше финалното събитие за отбелязване на 35-годишнина на дома.