23 млади тунизийци завършиха обучението „Избори и демокрация“, организирано от Българското училище за политика

training_hammamet

23 млади тунизийци, ангажирани активно в политическия и обществения живот на страната си, получиха днес дипломи за завършено обучение на тема „Избори и демокрация“. Обучението се проведе в Хамамет, Тунис и бе организирано от Българското училище за политика „Димитър Паница“. Проектът се финансира от Международната организация на франкофонията и се осъществява в партньорство с Тунизийското училище за политика.

Участниците получиха сертификатите си от посланика на Република България в Тунис Н.Пр. Михаил Николовски, изпълнителния директор на Българското училище за политика „Димитър Паница“ д-р Ирина Алексиева и изпълнителния директор на Тунизийското училище за политика д-р Ахмед Дрис.

В продължение на пет дни младите политически и граждански лидери обсъждаха въпроси, свързани с тунизийското изборно законодателство, избирателните системи и практики, ролята на различните институции и медиите в изборния процес. Те работиха по практически казуси, подготвиха и проведоха симулации на предизборни дебати, писаха политически речи, работиха по стратегии за предизборна кампания.

Обучението се проведе непосредствено преди предстоящите парламентарни избори в Тунис.