Завършили БУП обсъждаха идеи как да привличат съмишленици за каузите си по време на втората среща на Клуба на филантропа

2nd_meeting_phil_club

Представители на различни випуски на Българско училище за политика „Димитър Паница“ представиха филантропските каузи, по които работят, и обмениха идеи как да привличат съмишленици за осъществяването им. Това стана по време на втората среща на Клуба на филантропа, която се състоя на 10 септември в офиса на училището.

Специален гост на срещата беше Ива Колева – основател на фондация „Идея в действие“ и инициатор на кампанията „Капачки в действие“. Инициативата наскоро стана на две години и вече успя да привлече много съмишленици и да събере 13 тона капачки, които се предават за рециклиране. Целта й е със събраните средства да се купува по един електрически уред за центрове за настаняване от семеен тип, с което да се помага на децата да придобиват различни социални умения. Ива Колева сподели своя опит как привличат и задържат съмишленици към каузата си – чрез пълна прозрачност на дейността и яснота къде отиват събраните средства. Тя сподели, че хората подкрепят каузи, които са им близки и е ключово да се търсят дългосрочни съмишленици именно сред тях.

Клубът на филантропа е инициатива на участници в Националната програма и завършили Българско училище за политика „Димитър Паница“, които активно работят по различни дарителски и доброволчески каузи. Целта му е да обедини младите филантропи, да им даде „пространство“ да се срещат, в т.ч. и виртуално, да обсъждат общи теми и инициативи, да обменят идеи и обогатяват собствените си дарителски практики, както и да търсят съмишленици и да вдъхновяват околните да се включват в техните каузи и инициативи. Той се реализира в рамките на проект „Да вдъхновим околните и да променим обществото – филантропията като същностна ценност на лидерите“, финансиран от фондация „Чарлз Стюърт Мот“.