Завършили БУП се обучаваха как да изграждат успешни партньорства по филантропски каузи

obuchenie_networking_skills

Представители на различни випуски на Българското училище за политика „Димитър Паница“ се обучаваха как ефективно да израждат мрежи от съмишленици и да установяват  успешни партньорства по филантропски каузи. Обучението беше на 23 април, а водещ бе Ива Колева – основател на фондация „Идея в действие“ и инициатор на кампанията „Капачки в действие“. 

По време на обучението участниците се запознаха с основните принципи на създаването на ефективни мрежи, защо е важно да работим в мрежи и кои са 5-те ключа за изграждане на успешно партньорство. Ива Колева представи опита както на нейната фондация и кампанията й „Капачки в действие“, така и на други организация от България и света. По време на практическите задачи участниците се упражниха как да представят каузите, по които работят, в рамките на три минути, за да „грабнат“ интереса на потенциални партньори и работиха в групи за изготвянето на представяне на хипотетична кауза пред потенциални партньори и съмишленици.  

Обучението „Заплетени в мрежата или как да изграждаме партньорства по филантропски каузи“ беше  в рамките на проект „Да вдъхновим околните и да променим обществото – филантропията като същностна ценност на лидерите“, финансиран от фондация „Чарлз Стюърт Мот“.