Международно сътрудничество за развитие, перспектива за Западните Балкани, стил и протокол бяха темите на втория ден на НП

fileva_sait

Вторият ден на четвърти курс на Националната програма „Управленски умения“, която се провежда в хотел „РИУ“ в Правец, започна с панел „Сътрудничество за развитие и Програма за устойчива развитие 2030″. Какво е политика за развитие и как се развива тя през годините обучаващите са научиха от проф. Петранка Филева и д-р Ралица Ковачева от факултета по журналистика на Софийския университет.

Учебният ден продължи с темата за европейската перспектива за Западните Балкани, където лектори бяха директорът на дирекция „Югоизточна Европа“ в МВнР Ангел Ангелов, директорът на Софийското бюро на „Европейския съвет за външна политика“ Весела Чернева и Кристоф Бендер, старши анализатор в Европейската инициатива за стабилност.

В края на деня правилата за поведение в обществото приковаха вниманието на четиридесетте курсисти на БУП. Анатолий Пазийски, дипломат от кариерата и дългогодишен началник на отдел „Вътрешен протокол и церемониал“ в администрацията на президента, бе лекторът по стил етикет и протокол.