Министърът на образованието гостува на курсистите на БУП във втория ден на Националната програма

ministara_obrazovanie_sait

„Приех поканата на Българското училище за политика, защото съм убеден, че един такъв формат ще бъде полезен както за вас, така и за мен.“ С тези думи министърът на образованието Красимир Вълчев започна лекцията си във втория ден от трети курс на Националната програма „Управленски умения“. Образователният министър заедно с проф. Антоний Тодоров, преподавател по политология в НБУ и Гергана Раковска, председател на Фондация на бизнеса в образованието, споделиха своето виждане за бъдещето на родното образование. В откровен разговор с курсистите те изразиха мнение и даваха отговори на въпроси, свързани с проблемите на българското образование, споделиха възможни пътища за тяхното решаване, направиха сравнение с образованието у нас и в други страни, развенчаха митове.

Преди да се потопят в темата за образованието третокурстиците от настоящия випуск на БУП слушаха лекции, участваха в дискусии и работиха по задача, свързани с икономиката. Лъчезар Богданов от „Индъстри уотч“ говори за перспективите за развитието на икономиката ни, за вътрешните и външните фактори на растеж. Темата за националния бюджет като инструмент за приоритизиране на публични политики бе поверена на трима народни представители – зам.-председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Евгения Ангелова, Дора Янкова, член на същата комисия и Александър Сиди.

Натовареният втори ден завърши забавно и полезно. Някои от курсистите представиха пред колегите си своето хоби, а после всички участваха в индивидуалната обучителна задача – отговор на провокативен журналистически въпрос.