БУП обучава работещи с деца да правят информационни кампании и да се справят с бърнаут

logo_bg 235x128

В последните две седмици на месец юни Българското училище за политика(БУП) организира и проведе четири обучения за работещи с и за деца от Северна и Южна България. Обученията са част от проект „На фокус: Децата на България“.

Велико Търново бе града домакин, който събра специалисти, работещи и живеещите на север от Стара плананина. Зам.-кмет, общински съветници, представители на областни и общински администрации, ръководители на центрове за услуги за деца и НПО се включиха в тренинга „Професионално прегряване и стратегии за справяне“. Професионалистите от Варна, Разград, Търговище, Силистра, Видин, Русе и Велико Търново слушаха с интерес и участваха в активностите на еднодневния тренинг, воден от ас. д-р Иван К. Иванов.

Специалистът по комуникации Михаил Стефанов бе обучителят, който в рамките на ден направи всичко, за да разкрие пред обучаемите тънкостите в правенето на информационни кампании за детски политики. С родни и чужди примери Михаил Стефанов показа, че успешна информационна кампания може да се прави с малко средства, но с достатъчно креативност и с много желание. И в двете обучения участниците имаха възможност да проверят и затвърдят наученото чрез тестове и самостоятелни работи по групи.

Пловдив пък събра хората, работещи за децата в южната част на страната. Специалисти от Асеновград, Кърджали, Рудозем, Смолян, Пловдив и др. също попълниха знанията си за симптомите и методите за справяне с бърнаут, за техниките за правене на информационни кампании за детски политики. И тук заслугата за това бе основно на д-р Иван К. Иванов и Михаил Стефанов.