Предизвикателства пред Агенцията на ООН за бежанците и процеси в Западните Балкани белязаха третия обучителен ден на четвърти курс от НП

petya_karayaneva_14.07.2020

Съветникът по закрилата в представителството на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) Петя Караянева и Линда Ауанис, председател на Съвета на жените бежанки в България, дадоха началото на предпоследния учебен ден от тазгодишната Националната програма „Управленски умения“. Пред курсистите двете гост-лекторки представиха функциите на Агенцията на ООН за бежанците и говориха за предизвикателствата пред международната закрила, породени от пандемията от „Ковид-19″. Денят продължи със среща с ръководителя на катедрата по социално- икономическа география в Софийския университет, писател и автор на най-четения интернет разказ Георги Бърдаров. Чрез интересна презентация, в която място бяха намерили различни снимки и видеа, Бърдаров запозна участниците със зараждането и развитието на етнорелигиозните процеси на Западните Балкани.

Работният ден завърши с емоционална симулация на радио дебат. Преди това обаче правилата за него пред участниците разкри журналистът Кирил Вълчев, който вече 26 г. е водещ на политическото обзорно предаване „Седмицата“ по Дарик радио.