В последния учебен ден на втори курс участниците в Националната програма се учиха да презентират

Как да презентираме? На този въпрос курсистите от Випуск 2022 на Българското училище за политика търсиха отговор в последния учебен ден от своя втори курс.

По пътя към успешната презентация ги поведе проф. Десислава Бошнакова, ръководител на департамент „Медии и комуникация“ в Нов български университет.

„15 милиона човекочаса на ден минават в гледане на презентации, а 99% от презентациите са провал“, каза проф. Бошнакова и разкри как с няколко конкретни действия може да се направи добра презентация. Още при планирането й е важно да се осмисли първо идеята, а след това да се мисли върху самия файл. Прости думи, визуализация и без подточки са ключови за направата на добри слайдовете и са второто действие, с което човек трябва да се заеме, когато ще прави презентация.  И накрая, последно  действие – добро сценично присъствие при представянето на презентацията.                 

След дългия и емоционален урок от проф. Бошнакова курсистите от Випуск 2022 получиха и домашна работа. До началото на следващия курс те трябва да направят презентация на тема  „Представете си, ако…“ Триминутното видео на всеки ще бъде изгледано от проф. Бошнакова и всеки участник в Националната програма ще получи от нея обратна връзка.