Втората група от настоящия випуск на БУП посети ЕК и НАТО

Разделен на две групи, настоящият випуск на Националната програма „Управленски умения“  на Българското училище за политика (БУП),  посети европейски институции в Брюксел.                  От 26 до 28 септември  двадесет представители на Випуск 2023 имаха срещи и дискусии с различни представители на Европейската комисия (ЕК) в сграда „Берлемон“ в Брюксел.             Ангел Беремлийски от  генерална дирекция „Комуникация“ на ЕК запозна обучаемите с комуникационните приоритети на Комисията, Цветелина Начева от  генерална дирекция „Действия по климата“ даде още информация на курсистите на БУП за „Европейската зелена сделка“, а Георги Начев от дирекция „Правосъдие и потребители“ говори за върховенството на закона.  В информационно-обучителното посещение влязоха  още темите за  манипулация на информацията, за дългосрочния бюджет на Европейския съюз.

В последния ден от своето посещение в Брюксел настоящите курсисти на БУП бяха и в щаба на НАТО. След опознавателната обиколка на сградата  те се срещнаха и разговаряха по различни теми с четирима представители на различни отдели на организацията както и с представители на българската делегация в НАТО.

Информационните  посещения в Брюксел за Випуск 2023 на Българското училище за политика  са организирани от Представителството на ЕК в България.  Първата група от двадесет обучаеми бе в европейската столица от  13 до 15 юни.