Клуб на филантропа


Младите политически и граждански лидери, които преминават през програмите на Българското училище за политика „Димитър Паница“ са активно ангажирани с различни общественополезни каузи, които подкрепят на доброволчески начала и финансово - чрез дарителски инициативи.

В началото на 2015 година най-ревностните привърженици на благотворителността и доброволчеството създадоха Клуб на филантропа.

Ето и тяхното обръщение към общността на завършилите училището:  

Ние, завършили и участници в Национална програма „Управленски умения” на Българско училище за политика „Димитър Паница”, които работим активно по различни социални каузи, водени от желанието си да възродим културата на филантропия в България и подкрепени в дейността си от екипа на училището,
се обединяваме около идеята, че
филантропията е неотменна и същностна черта на съвременния лидер,
дарителството и доброволчеството не са еднократен акт, а дългосрочна лична ангажираност с кауза,
само общите усилия на дарителите и доброволците могат да променят страната ни към по-добро.

Убедени сме, че не е достатъчно просто да работим по нашите каузи. Трябва да търсим съмишленици и последователи, да си помагаме взаимно, да се подкрепяме и заедно да постигнем промяната.

Създаваме  Клуб на филантропа, защото искаме: 
•    младите политически и граждански лидери, споделящи ценностите на Българско училище за политика „Димитър Паница” да се срещаме, в това число и виртуално, да обсъждаме общи теми и инициативи, да обменяме идеи, да обогатяваме собствените си дарителски и доброволчески практики и да вдъхновяваме околните да се включат в нашите каузи.

•    завършилите и участниците в програмите на училището за политика, работещи по общи идеи, да споделяме и обсъждаме практиките си и предизвикателствата и проблемите, с които се сблъскваме като филантропи, да търсим и намираме подкрепа и съвети и заедно да работим за добруването на общностите, в които живеем и подпомагаме.


Присъединете се към нас – нека заедно да работим за възраждане на културата на филантропия и за по-доброто бъдеще на България!