Стотици почетоха паметта на Дими

panahida

Стотици приятели, роднини, близки и далечни познати на Дими Паница почетоха паметта му на тържествената заупокойна служба, която се състоя днес в столичния храм „Света София”. Службата протече успоредно с опелото, което се състоя в Париж.

„В такива случаи се казва „Бог да го прости”. Но какво има да прощава Господ на хора като Дими, които цял живот са работили за доброто, за другите, за България” – завърши словото си президентът Желю Желев, който подчерта някои от най-значимите дела на Димитър Паница.

„Аз нямах привилегията да познавам Дими лично, както някои от вас – каза Теодора Захариева, носител на наградата за гражданска доблест, учредена от Дими Паница. – Аз съм последния човек, който получи наградата си от него. И това, което мога да направя, това, което всички можем да направим, е да бъдем доблестни и да се борим за каузата си, така както го правеше Дими”.

За приятеля и големия българин говориха също Иво Прокопиев и Боряна Димитрова.

Паметта на Дими Паница почетоха президентът Петър Стоянов, заместник-председателят на Народното събрание Георги Пирински, министърът на външните работи Николай Младенов, посланици и дипломати от посолствата на Южна Африка, Норвегия, Франция, САЩ, Полша, бившият министър-председател Филип Димитров, скулпторът Георги Чапкънов, художникът Греди Асса, випускници на Българското училище за политика, действащи и бивши политици, депутати, общественици, журналисти, българи.