Регионални програми

В регионалните програми за Северна Африка, Украйна и Югоизточна Европа споделяме уникалния опит на училището в обучението на представители на различни политически партии и граждански организации в дух на толерантност, плурализъм и информиран дебат. Подготвяме младите лидери за управлението на демократичните процеси и изграждането на активно гражданско общество в балканските страни и държавите от Северна Африка, стимулираме активния диалог и сътрудничество по ключови за регионите политически, икономически и социални проблеми, насърчаваме прилагането на добри практики и модели за успешни реформи. Предаваме на Украйна опита на България в процеса на европейска и евроатлантическа интеграция.

През 2012 година подпомогнахме създаването на Тунизийското училище за политика, а през2013 станахме първия международен стратегически партньор на Гражданското училище за политически науки в Мароко. Началото на програмата ни за Африка бе няколко години по-рано. През 2010 година представители на 7 африкански държави – Бенин, Буркина Фасо, Централноафриканска република, Камерун, Гвинея, Мароко и Мавритания, участваха в специален курс за обучение, насочен към това да подпомогне изграждането на училище за политика в Африка.

От 2007 година работим в Украйна, като споделяме опита на България по пътя й към членството в Европейския съюз и НАТО.

От 2003 година насам повече от 200 млади политически и граждански лидери от Югоизточна Европа – от Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Румъния, Сърбия и Черна гора – са обучени в Регионалната програма „Политическият дебат в Югоизточна Европа“.

Северна Африка

Украйна

Югоизточна Европа