ФОРУМ „ЗЕЛЕНА ИКОНОМИКА” ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 22 ФЕВРУАРИ

Какво стои зад понятието „зелено развитие” и как да създадем нови бизнеси и нови работни места? Отговор на този въпрос ще търси форумът „Зелена икономика”, който ще се състои на 22 февруари в хотел „Шератон”. Събитието се организира от в.”Капитал” и Българското училище за политика. То се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите и Световната банка.

В три дискусионни панела участниците ще обсъждат възможностите за нисковъглеродно развитие на европейската и българската икономика, работещите решения за понижаване на потреблението на енергия и вода и намаляване на отпадъците, успешните модели за зелени инвестиции и финансиране на зелени проекти. Във форума ще участват министърът на околната среда и водите Нона Караджова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, представителят на Световната банка у нас Маркус Репник и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Сред говорителите са представители на европейски компании и банки, на академичните среди, политици.

Конференцията ще предостави възможност за обмяна на опит и добри практики между различните нива на управление, бизнеса, неправителствените организации и обществеността.

Повече информация може да намерите тук.