Завършили Българско училище за политика продължават активната си работа с децата от ЦНСТ във Велинград

christmas_activities_2011_web_new

Работата на представители на различни випуски на училището с децата от ЦНСТ във Велинград ще продължи и през 2012 година.  В рамките на проекта „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от институциите”, финансиран от Бонита тръст, ще бъде подкрепено арт-студио за изработване на мартеници, а след това и тържество с децата за Великден.

В края на миналата година по време на занятията по арт-терапия децата правиха коледни и новогодишни картички с апликации, а местните хотелиери, които активно подкрепят инициативата, продаваха картичките. Съветниците от града също взеха участие и купиха направени от децата картички по време на сесия на Общинския съвет.
Предколедно и учениците от „Джуниър Ачийвмънт” във Велинград организираха срещи с децата от ЦНСТ, по време на които заедно правиха коледни свещници. Пред общината беше организиран благотворителен базар, където се продаваха предметите, изработени от децата, и който премина при голям успех.
Вече пета година завършили Българско училище за политика работят с децата от ЦНСТ във Велинград и провеждат политики за социална интеграция. В тях се включват различни организации на местно ниво, местната власт, бизнеса, както и ученици от училищата в града.