Тунизийското училище за политика отвори врати

Otkrivane-na-Tunisiiskoto-ucihlishte

На 26 февруари отвори врати Тунизийското училище за политика. То бе създадено с подкрепата на Българското училище за политика „Димитър Паница“, Холандския институт за многопартийна демокрация, DemoFinland (финландска организация за подкрепа на младежките партийни мрежи) и Тунизийския институт за международни и средиземноморски изследвания. Чрез своята инициатива „Софийска платформа” българското Министерство на външните работи предостави помещения, които тунизийското училище да използва за своите дейности.

Училището беше официално открито от българския министър-председател Бойко Борисов и министъра на външните работи Николай Младенов. На откриването присъстваха министъра на образованието Сергей Игнатов и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

 

Работната програма на училището започна с изказвания на председателя на управителния съвет на Българското училище за политика „Димитър Паница” Юлиан Попов и директора на Тунизийското училище Ахмед Дрис. Сред лекторите бяха видни български и тунизийски политически фигури. Сред участниците в първия курс са 20 членове на Учредителното събрание на Тунис, което се равнява на почти една десета от всички членове на събранието.