Декларация на Българското училище за политика „Димитър Паница” по повод терористичния акт на летище Бургас на 18 юли 2012г.

logo_malko

Екипът на Българското училище за политика „Димитър Паница“ е дълбоко потресен от терористичния акт на аерогара Сарафово край Бургас. Нашите мисли са със загиналите и техните семейства. Поднасяме най-искрени съболезнования на близките на жертвите.

От създаването си Българското училище за политика се е посветило на съвременните демократични ценности, включително на етническата и религиозната толерантност. Терористичният акт край Сарафово е израз на антихуманен екстремизъм, който няма нищо общо не само с демократичните ценности, но дори и с етническите, религиозните и националните несъгласия. Това разбиране беше проявено и в изказванията на много български граждански и политически лидери, които заклеймиха нечовешкия и страхлив акт, насочен към невинни цивилни граждани.

България е страна на забележителна толерантност и отвореност и тя може да допринесе за изграждането на един по-добър свят чрез споделянето на ценностите на диалога и дебата на различията, включително и с подкрепата на процеса на демократизация на страните в Северна Африка.

От името на екипа на училището

Юлиан Попов, председател на УС на БУП

Ирина Алексиева, изпълнителен директор на БУП