Фредерик Мълдър: „Имате шанса да промените България”

31.01.2014

Фокус в третия ден от програмата беше дарителството и разпространението на културата на благотворителността. Гост на випуска беше д-р Фредерик Мълдър, основател на The Funding Network – първият отворен, публичен дарителски кръг във Великобритания, активен в седем държави. Той е арт дилър и филантроп. Подкрепя основно социални каузи, каузи за борба с промените на климата, както и за популяризиране на филантропията. Д-р Мълдър разказа за личната си мотивация да дарява. След това Йожени Харви, която е директор на „Глобални програми” в The Funding Network, представи по-подробно механизма на дарителския кръг.

Денят продължи с представяне на благотворителни каузи на завършили Българското училището за политика „Димитър Паница”. Работните групи разказаха на настоящите участници как са избрали каузите, по които работят, и как успяват да увличат другите във филантропските инициативи, които подкрепят.

Сутринта беше посветена на други два панела. Програмата започна с темата „Социалният протест. Новите протестни движения и ролята на новите медии във формирането на социални кампании.” Лектор беше Кейт Койър, която е директор на Центъра за медийни и комуникационни изследвания към Централноевропейския университет Будапеща.