Завършили БУП обсъждаха идеи за социално предприемачество по време на третата среща на Клуба на филантропа

qnina

Представители на различни випуски на Българско училище за политика „Димитър Паница“ обсъждаха идеи за различни форми на социално предприемачество по време на третата среща на Клуба на филантропа, която се състоя на 16 юни в офиса на училището.

Специален гост в Клуба на филантропа беше Янина Танева – основател на „Фабрика за идеи“. Организацията функционира от 2011 година и основният й фокус на дейност е включване на младите хора в процесите на взимане на решения, социално предприемачество, гражданско образование и др.

Клубът на филантропа е инициатива на участници в Националната програма и завършили Българско училище за политика „Димитър Паница“, които активно работят по различни дарителски и доброволчески каузи. Целта му е да обедини младите филантропи, да им даде „пространство“ да се срещат, в т.ч. и виртуално, да обсъждат общи теми и инициативи, да обменят идеи и обогатяват собствените си дарителски практики, както и да търсят съмишленици и да вдъхновяват околните да се включват в техните каузи и инициативи. Той се реализира в рамките на проект „Да вдъхновим околните и да променим обществото – филантропията като същностна ценност на лидерите“, финансиран от фондация „Чарлз Стюърт Мот“.