Президентът Росен Плевнелиев: Бъдещето е за образованите хора с високи амбиции

plevneliev_2016

Светът преминава през турбулентен период, в който предприемчивите и иноваторите ще имат водеща роля.  Бъдещето е за образованите хора с високи амбиции, които са готови да виждат положителното от промените, на които ще бъдем свидетели през следващите десетилетия. Това послание отправи държавният глава Росен Плевнелиев, който изнесе лекция в програмата “Управленски умения” на Българското училище за политика ”Димитър Паница”.

С участниците в програмата Президентът разговаря по актуални въпроси от международния и вътрешен дневен ред, измежду които разрешаването на кризата в Украйна, правосъдието, пътищата за развитие пред Обединена Европа и устойчивите проекти за икономически растеж на страната.

“Българските политици в близкото бъдеще трябва да бъдат готови да направят смели решения, за да осъществят до край съдебната реформа”, заяви президентът. Пред младите участници в Училището за политика Росен Плевнелиев изтъкна отчетността и прозрачността като основни приоритети на всяко успешно управление.

„Ще подкрепя всяка добра идея, която ни води към повече справедливост и която е знак на политическата воля за по-добро правосъдие и успех в борбата с корупцията“, заяви президентът. По думите му политическата обстановка в страната днес е недвусмислен сигнал за това, че диалогът между активното гражданско общество и политиците е неотменима необходимост за ефективността на предприетите реформи.