Юлиян Попов: “Мръсният въздух е енергиен проблем”

4.02.2017

„Мръсният въздух е енергиен проблем. Той стана особено актуален заради студените месеци  тази зима и повишената консумация на дърва и въглища.”

Това каза пред на участниците в Националната програма „Управленски умения” Юлиан Попов, старши политически съветник на Европейската климатична фондация и бивш министър на околната среда и водите. Попов бе специален гост-лектор в рубриката „30 минути в компанията на…”

Пред участниците експертът изрази мнение какво би могло да се направи по въпроса в България и Европа, сподели какви са тенденциите в енергетиката,  отговори и на питанията глобално затопляне ли идва или глобално застудяване, колко процента от вредните емисии във въздуха се дължат на животни и колко процента електроенергия може да се спести при саниране.

По-рано през деня настоящите обучаеми в Националната програма научиха от водещия на „Панорама” Бойко Василев кои са тънкостите на добрия телевизионен дебат и как могат да защитят тезата си в 30 секунди.

Какво са заинтересовани страни и как се определят те? Отговорът на този въпрос даде заместник-ректорът на Американския университет в България Емилия Занкина, която също бе лектор в панел от Националната програма.