Сигурност, енергетика и радио дебат бяха темите на третия ден от трети курс на Националната програма

mohamed

Журналистът Мохамед Халаф и председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов поставиха началото на третия ден от трети курс за настоящите курсисти на БУП с лекция за националната сигурност.

„Кризи, миграция, анентати…Днес рисковете пред сигурността са безброй и лидерите трябва да са наясно с тях. Съвременният свят е толкова взаимосвързан, че едно явление в единия край на света може да рефлектира в другия“, каза Йордан Божилов и запозна участниците в Националната програма с вътрешните и външните аспекти на сигурността. Мохамед Халаф пък акцентира на миграцията и радикализацията в обществото.

Денят продължи с темата за българската енергетика и нейната стратегическа визия за развитие, по която лектори бяха земестник-председателят на парламентарната Комисия по енергетика Валентин Николов от ГЕРБ, Явор Куюмджиев, член на НС на БСП и Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и минен форум.

Втората част от третия ден бе посветен на радио дебата. Правилата и тънкостите на участието в радио дебат разкри пред участниците журналистът Кирил Вълчев, който вече 25 години е водещ на политическото обзорно предаване „Седмицата“ по Дарик радио. В последвалата работа по групи курсистите се подготвиха за дебат на тема: „За или против отпадане на забраната за огласяване на социологически резултати в изборния ден.“ Обратна връзка за работата си те получиха лично от водещия Кирил Вълчев.