Корнелия Нинова – специален гост на второкурсниците на Българското училище за политика

ninova_12_2019

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе специален гост в третия ден от втори курс на Националната програма „Управленски умения“.

„Удоволствие и предизвикателство е да съм тук, особено когато съм била и от другата страна. През 2006 г. завърших Българското училище за политика(БУП). Училището ме научи на нормален разговор с всички опоненти. Това е един формат, който е изключително полезен“, заяви Корнелия Нинова пред настоящите обучаеми в Националната програма.

Председателят на БСП говори за недоверието и апатията като общ враг пред всички партии и политици. За пример тя даде и последните местни избори, след които стана ясно, че 7 млн. българи ще се представляват от избраните от 2-3 милиона местни управници. „Това е проблем за всички ни и се дължи на всички нас, политиците от всички партии. Пред вас сега стои задачата да изчистите партиите от недоверието и апатията и то не с думи, а с действия“, каза Нинова. Тя обърна внимание и на екологията като призова младите политически и граждански лидери да работят за опазване чистотата на въздуха, земята и храната ни.

Близо час и половина продължи срещата на курсистите с лидера на БСП. Корнелия Нинова не си тръгна преди да отговори на всички въпроси, които никак не бяха малко. Обучаемите се интересуваха трудно ли е да бъдеш жена в политиката, защо БСП е толкова дълго в опозиция, как да се работи с НПО в законодателната и изпълнителната власт?

По-рано през този ден второкурсниците от Националната програма усвояваха знания и умения за воденето на политически дебати. Това стана с помощта на Мирослав Мавров от асоциация „Дебати“ и на комуникационния експерт Даниела Симеонова.

Политологът Антоний Тодоров и Иван Велков, член на УС на Центъра за разрешаване на спорове, говориха пред курсистите за успешни техники за водене на преговори.