Четиридесет младежи от четири държави събра БУП на четиридневен форум в София

Представители на Албания, България, Косово и Северна Македония са четиридесетте участника в четиридневния международен форум, организиран от Българско училище за политика „Димитър Паница“(БУП). „Активна младеж за проспериращи общества“ започна на 5 юли и ще продължи до 8 юли в хотел „Света София“ в българската столица. Събитието е подкрепено от Европейския съюз чрез програмата „Еразъм+“ и има за цел да насърчи регионално сътрудничество между младите хора, да развие уменията им за лидерство и предприемачество, да създаде транснационални мрежи за справяне с ключови политически и социални проблеми, да насърчи активната обмяна на информация и споделянето на добри практики.

В откриването на семинара „Активна младеж за проспериращи общества“ се включи и членът на Европейския парламент и настоящ курсист в Националната програма на БУП Цветелина Пенкова. В предстоящите дни младежите участници ще имат обучителни панели за лидерство, комуникация, наука и образование, предприемачество. Ще се срещнат с едни от най-изявените преподаватели в български и чужди университети, представители на бизнеса, управляващи световни организации в България. Разделени на по-малки групи и под ръководстото на модаратори, младите хора ще рашават обучителни казуси и задачи, с които ще затвърждават наученото.

В предпоследния ден от форума участниците ще посетят президенството на Република България, където ще бъдат приети и ще разговарят с вицепрезидента г-жа Илияна Йотова, ще бъдат приети и в Столична община от зам.-кметовете Генчо Керезов и Дончо Барбалов, ще направят информационно-образователна обиколка на сградата на българския парламент.

ba_5.7.2021

ba_5.7.2021_sait_2