Иван Начев / Изпълнителен Директор

Иван Начев е български политолог, експерт по политическа интеграция на Европейския съюз. Завършва Политология в СУ „Свети Климент Охридски“, специализира европейска интеграция в Центъра за европейски изследвания и в Центъра за европейско управление на Университета в Нотингам, Великобритания. От 1993 година е преподавател в депратамент „Политически науки“ на Нов български университет. Интересите му са в областта на политическата теория и практика, европейските интеграционни теории, стратегии и политически практики.Бил е директор на единственото в България списание за политически анализи и прогнози „Български наблюдател“, главен редактор на списание „Политически анализи“.Член е на: Българската асоциация по политически науки, Асоциацията за европейски изследвания (ECSA) и на Екип Европа към Представителството на Европейската комисия в България.Има редица публикации в областта на политическата интеграция на Европейския съюз, изследването на политическите елити и развитието на креативните икономики на страните – членки на ЕС, на български, английски, френски и турски език.

inachev@schoolofpolitics.org

bilqnaБиляна Богоева / Програмен координатор

Биляна Богоева е магистър по филология с допълнителни квалификации в областта на ПР-а, маркетинга и брандинга. Има повече от 15 години стаж като журналист в печатни и онлайн медии. Била главен редактор на безплатния седмичник „Анонс“, издаван от белгийския медиен гигант „Льо Груп Россел“, на двуезичното списание, представящо най-доброто от България – „ЧергаБГ, зам.-главен редактор на онлайн изданието front.bg и др.

Смята, че вроденото й любопитство не само я отвежда до журналистиката, но и я движи напред.
„Дайте ми нов проект, непознати хора и истории, малко вдъхновение, краен срок и ми гледайте галопа“, казва Биляна.
В свободното си време пътува и се среща с приятели отново в търсене на нови знания, идеи и вдъхновение.

bbogoeva@schoolofpolitics.org

sashoАлександър Илчев / Координатор на екологични проекти
Александър Илчев е бакалавър по Управление на околната среда и ресурсите от Бранденбургски технически университет – Котбус и магистър по Устойчив ресурсен мениджмънт от Технически университет – Мюнхен. Професионалните му интереси са в сферата на устойчиво развитие, енергийна ефективност и промени в климата. Владее английски и немски език.
ailchev@schoolofpolitics.org