Европейски дебати”: „За и против АЕЦ Белене през европейската перспектива“

belene

Поредната среща от инициативата „Европейски дебати“ на Българското училище за политика и Представителството на Европейската комисия в България ще се проведе на 19 април.

 

Целта е младите български политически и граждански лидери, завършили програмите на училището, да се включат активно в дебата за бъдещето на Европа и да провокират широко обществено обсъждане по ключови за България и Европейския съюз теми, като станат инициатори на изработването и прилагането на нови политики.

Темата на дебата е „За и против АЕЦ Белене през европейската перспектива“, а участници ще са Йордан Костадинов, бивш изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ и депутат в 40-то Народно събрание, и Красен Станчев, председател на Съвета на Института за пазарна икономика. Модератор на дискусията ще е Галина Александрова, управител и главен редактор на „Екоенерджи медия“.

Участници в обсъжданията ще са настоящи участници и завършилите програмите на Българското училище за политика, както и преподаватели и студенти от различни университети, представители на неправителствени организации, работещи в съответната област, водещи експерти и др.

За да се регистрирате за участие в срещата, моля свържете се с екипа на Българско училище за политика.