Елена Немировская се срещна със завършили Българско училище за политика

nemirovskaya

Просвещение и частна собственост са двата основни фактора, които ще модернизират Русия. Това сподели Елена Немировская, основател и директор на Московското училище за политически изследвания, по време на срещата си със завършили Българско училище за политика.

Събитието се състоя на 12 септември и беше част от посещението на Елена Немировская, организирано по покана на Министерството на външните работи.

Завършилите училището споделиха българския опит в обучението на граждански и политически лидери и научиха за практиката на руското училище при организирането на такива семинари. Елена Немировская подчерта, че Московското училище за политически изследвания винаги е представлявало онези кръгове в Русия, които искат да въведат в страната европейските ценности и институционални практики. Тя допълни, че в училището се стремят да провокират информираните дискусии, чрез които обучаваните да се научат да защитават собствената си позиция, и подчерта, че лектори по време на семинарите са изявени руски специалисти, с много опит и идеи, които с желание споделят.

Елена Немировская представи накратко обществено-политическата и икономическа ситуация в Русия и акцентира върху предизвикателствата, пред които е изправена страната. Тя подчерта, че просвещението и обменът на идеи са изключително важни за промяната в мисленето и поведението на всеки политик.