Децата от „Незабравка” – Стара Загора дариха красота преди Коледа

koleda_web

Не просто подарък, а красота и радост – срещу  доброта и подкрепа. Това си отнесоха всички, които посетиха благотворителната изложба – базар „Коледни звезди”,  организирана с подкрепата на завършилите БУП в археологическия кът на хотел „Импресия” в Стара Загора.   
Уникалните подаръци за Коледа бяха сътворени с много старание, фантазия и любов от децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Незабравка”. Всеки можеше да си вземе коледни картички, кукерски маски, ароматни свещи, рисувано стъкло – картини, шишета, чинии и пана, плетени усмихнати човечета с елхички, рисувани шишета, в които да сложи своето специално пожелание за любимия човек! И сам да определи цената, която да остави в специалната кутия за подаръка, който си е избрал.

Събитието беше в рамките на  по проект „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от домовете”, финансиран от Бонита тръст и изпълняван от Българско училище за политика „Димитър Паница”. Неговата цел е да утвърди благотворителността като основна ценност в съвременното българско общество и да подкрепи дългосрочната ангажираност със социалната интеграция на децата от институциите. Завършили училището от години подпомагат децата от дом „Незабравка” да развиват умения и способности, които да им бъдат полезни за тяхното израстване. Работата с децата ще продължи и през 2012 година чрез подкрепа на нови арт-ателиета и организиране на различни събития.