Ахмед Доган: „България се нуждае от национална визия”

dogan-2

„В последните 6 години, след като се ситуира в ЕС, страната ни има крещяща нужда от национална визия за развитие”. Това каза лидерът на ДПС Ахмед Доган на среща с участниците в Националната програма „Управленски умения” на Българското училище за политика „Димитър Паница”. Той подчерта, че без такава визия всичко е ситуационна и ад хок политика. Тази визия трябва да включва опит за дефиниране на националната идея и националния идеал; кои базови ценности ще бъдат положени; как ще дефинираме и предефинираме националните интереси от гледна точка на участието ни в една глобална мегасистема, каквато е ЕС. По думите на Ахмед Доган това предполага нов прочит на националните приоритети на първо място в икономиката.

На въпрос на участник господин Доган обясни, че не прогнозира пълен разпад на ЕС в следващите години, но има неблагоприятни тенденции, които могат да доведат до разделянето му на части. При подобен негативен сценарий, въпросът за план Б и план C е фундаментален, но българската политическа класа все още не е готова да му даде отговор.

Лидерът на ДПС поздрави участниците в програмата и призна, че е респектиран от дейността на училището. Ахмед Доган им каза, че „лидерът живее в човек и подобни школи трябва да го събудят и после шлифоват.”