Позиция на БУП „Димитър Паница”

logo_malko

По повод неподписана статия в днешен всекидневник, свързана с гостуването на г-н Ахмед Доган като лектор в националната програма на Българското училище за политика, бихме желали да уточним следното:

1.     За заглавие на статията е използван напълно изваден от контекста на изказването на г-н Ахмед Доган израз, който цялостно променя смисъла на казаното. В текста на статията също има извадени от  контекста фрази, което считаме, че е категорично неприемливо.

2.  Гостуването на г-н Доган в Националната програма, както  и гостуването на други лидери на парламентарно представени партии, не е тайна, каквото впечатление оставя публикацията. Информация за лекцията на г-н Доган бе поместена на сайта на училището, както и на уебсайта на ДПС. В своите обучителни сесии БУП дава възможност за открит разговор между участници и лектор без присъствие на медии. Това е част от 10-годишната практика на институцията.

3. Г-н Доган сподели своето виждане по редица въпроси, изхождайки от позицията си и на преподавател по философия, което неколкократно изтъкна, както и като лидер на ДПС. В рамките на програмите на училището лектори са били и останалите лидери на основните партии у нас като г-н Бойко Борисов, г-н Сергей Станишев, г-н Мартин Димитров, г-жа Христина Христова, г-жа Петя Ставрева и др.

4.     Екипът на вестника не е потърсил нашето мнение и позиция като организатор на събитието, преди публикуването на статията.

Юлиан Попов,

Председател на УС на БУП „Димитър Паница”

Ирина Алексиева,

Изпълнителен директор на

БУП „Димитър Паница”