Благотворителната вечер на випуск 2012 събра над 8 хиляди лева

blagotvoritelna_vecher_2012_1

 Благотворителна вечер на випуск 2012 година на Българското училище за политика „Димитър Паница” се проведе в Правец на 12 май. На нея се набираха средства в помощ на децата от Дома за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Пантелеймон” в с. Видраре, Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград, Дома за деца, лишени от родителска грижа „Незабравка” в Стара Загора, Ателие „Прегърни ме”, както и за каузата на випуск 2012. Събрани бяха общо 8085 лв. По време на вечерта бе организирана изложба на 12 предмета, изработени от децата в домовете, които в последствие се продаваха на търг.

 

Децата от дома във Видраре бяха изпратили албум, комплект картички и еко-рисувана торбичка, изработени по време на арт терапията им. Децата от Стара Загора зарадваха участниците с кукерска маска, кукла с народна носия от кратунки и декоративно гипсово пано от часовете по изобразително и приложно изкуство. Децата от Центъра във Велинград бяха избрали фотографии, които бяха оформили като колажи, както и декоративни пана, изработени по време на арт-терапевтичните им сесии. Децата от Ателие „Прегърни ме” бяха избрали копринен ангел, книжката „Снежната кралица” с една от оригиналните илюстрации, както и ръчно подвързана, писана и илюстрирана  арт-книга-картина „Възкресението на Лазар“.

 

 

Предметите на дома във Видраре се продадоха за 370 лева, на дома в Стара Загора – за 400 лева, а за ЦНСТ във Велинград – 205 лева, а на ателие „Прегърни ме” – за 160 лв. Материалите за предметите, показани на изложбата и продадени на търга, са изработени благодарение на финансовата подкрепа на проект на Българското училище за политика „Димитър Паница” и благотворителната фондация „Бонита тръст”. Проектът подпомага дейността на завършилите училището с домовете за деца.