Започна Националната програма „Управленски умения” 2012/2013

otkrivane3

Националната програма на Българското училище за политика „Димитър Паница” беше официално открита днес, 31 октомври, в хотел РИУ в Правец. В нея са включени 40 млади лидери от парламентарно представените партии и коалиции – ГЕРБ, БСП, ДПС, Синята коалиция, НДСВ, и граждански организации. В откриващата церемония участваха заместник-председателят на парламента Екатерина Михайлова, кметът на София Йорданка Фандъкова, народни представители, посланици, кметове и общински съветници.

 

„Важно е да се срещат политици от различни партии, от различни нива, за да рушат стените между партиите и в същото време те трябва да запазват своята идентичност.” Това послание към новия випуск отправи Екатерина Михайлова.

„Училището за политика създаде модел, който досега не е повторен в страната и си заслужава да продължава да се развива.” На това акцентира и Йорданка Фандъкова. Тя каза още на новите участници в програмата, че е важно да търсят различните гледни точки, както и консенсус, за да може ефективно заедно да променят града и страната си.

В приветствието си към новия випуск Ленко Ленков, програмен директор „Гражданско общество” във фондацията „Америка за България”, обърна специално внимание на Етичната харта на училището. Той подчерта колко е важно всички, свързани с обучителния процес, да спазват правилата, залегнали в нея. Фондацията „Америка за България” е основен донор на програмата.

Председателят на УС на училището Юлиан Попов сподели с новия випуск завета на основателя на училището, покойния Дими Паница, винаги да сме непримирими с

нещата, които трябва да се променят.