Юлиан Попов: „Мисията на БУП е да създава общност от политически и граждански лидери”

01_11_2012

Със сесия на Юлиян Попов, председател на Управителния съвет на Българското училище за политика „Димитър Паница”, започна първият ден от работната програма за новия випуск 2012/2013 година. Юлиан Попов разказа на участниците за мисията и етичните принципи на училището. Той наблегна колко е важно да има различните гледни точки и да се търси консенсус.

Работната програма продължи с лекция на Саша Безуханова, която освен водещ мениджър в HP е и член на управителния съвет на БУП. Темата беше „Съвременният лидер или как да се справим с глобалните предизвикателства”. Безуханова акцентира върху важността лидерът да мисли в каузи и да живее с каузи. Тя обърна внимание, че България трябва да формулира обща национална кауза.

 

Следобедната сесия беше посветена на убеждаващата комуникация, политическото говорене и участието в дебати. Лектори по темите бяха преподавателите по риторика от Софийския университет ”Св. Климент Охридски” доц. Иванка Мавродиева и проф. Донка Александрова. Участниците в програмата направиха дебат на тема „За и против връщането на пропорционалната скала за облагане на доходите на физическите лица.” Дебата води журналистът от Дарик радио Пролет Велкова.

В специалната сесия „30 минути в компанията на” гостува президентът на Атлантическия клуб в България, бивш министър на външните работи и член на УС на БУП Соломон Паси. Той коментира различни аспекти от външната политика на страната.