Саша Безуханова: „Лидерът е свободен човек, който е отговорен за постъпките си и към обществото“

website

Председателят на Управителния съвет на БУП Саша Безуханова и изпълнителният директор на училището д-р Ирина Алексиева откриха днес Националната програма „Управленски умения“ 2014/2015 в хотел „Дипломат Плаза“, град Луковит.

„Тази година откриването на програмата е символично – в Деня на толерантността“, каза Ирина Алексиева в приветствието си към 40 млади лидери от парламентарно представените партии и коалиции и от граждански организации, които участват в програмата. Тя допълни, че за първи път в програмата са включени представители на толкова разнообразни политически формации и изрази надежда, че те ще работят успешно заедно.

Работната част на семинара започна с лекция на Саша Безуханова, посветена на лидерството и морала в политиката и обществения живот. Тя говори за властта, държавността, за избора на дългосрочни стратегии и необходимостта от реформи. Лидерът е преди всичко свободен човек и човек, който дава свобода и пространство за идеите на другите хора, каза Саша Безуханова. Според нея задачата на лидерите в днешния свят на свързаност и споделеност е да загърбят противопоставянето и да търсят хармония в многообразието.

Тя представи основните проблеми на страната, които лидерството трябва да реши, и неколкократно подчерта, че лидерът трябва да е човек, който вижда бъдещето, чертае го и мотивира хората да го последват по пътя. В заключение Безуханова пожела на участниците да градят заедно бранда на България, защото той е отправната точка, от която ни възприема светът.