Завършил БУП „Димитър Паница” участва в Срещата на високо равнище, посветена на борбата срещу войнстващия екстремизъм, организирана от Белия дом

yas_4806
Ясин Суиди, завършил Българско училище за политика „Димитър Паница”, участва Срещата на високо равнище, посветена на борбата срещу войнстващия екстремизъм, организирана от Белия дом, и се срещна с вицепремиера Меглена Кунева. Домакин на форума, който се  състоя на 19 февруари 2015 г, беше американският държавен секретар Джон Кери. Целта на срещата беше да се обсъди темата за войнстващия екстремизъм, който е най-голямата опасност пред нашето съвремие, и да се насочи вниманието към основните причини за този екстремизъм, за да се предотврати появата на бъдещи заплахи. В срещата се включиха различни заинтересовани страни – повече от 65 правителства, представители на гражданското общество от над 50 страни, лидери от частния сектор, генералните секретари на различните организации на ООН, множество регионални организации, Световната банка и Световния икономически форум.
Ясин Суиди от Мароко е завършил Лятната академия за развитие на демокрацията в района на Средиземноморието, която се организира от Българско училище за политика „Димитър Паница” и събира на едно място млади политически и граждански лидери от България, Мароко и Тунис.