Хакан Алтънай: “Дефиницията за демократ е да изпитваш любопитство към другия, да си способен да променяш собственото си мнение”

28.03.2015

Директорът на Европейското училище за политически науки в Истанбул Хакан Алтънай беше специален гост-лектор в Националната програма “Управленски умения”. Темата на лекцията му беше “Турция в глобалния свят”. В рамките на гостуването си Алтънай изложи своята гледна точка за “глобалното гражданство”, както и за отговорностите и правата на всеки един от нас в един взаимозависим свят. Той говори детайлно за вътрешната политика на Турция, както и за геополитическите й позиции.

По-рано през деня в програмата гостува журналистът Мохамед Халаф, който направи обстоен анализ на ситуацията в Близкия изток и Северна Африка и обясни процесите на ислямизация и радикализация на младежи в европейските държави.

Друг акцент беше спецификите на телевизионното участие. Участниците в програмата се включиха в симулация на дебат на тема “за и против домашното обучение”. Дискусията води журналистът от БНТ и водещ на предаването  “Референдум” Добрина Чешмеджиева.