Завършили БУП се обучаваха как да изградят ефективно партньорство с медиите при реализацията на каузите си

mott_training_31_oct

Представители на различни випуски на БУП „Димитър Паница“ се обучаваха как да изградят партньорски отношения с медиите и успешно да представят каузите си пред тях. Обучението се състоя на 31 октомври и в него се включиха 13 завършили, работещи по различни благотворителни и социални инициативи. Водещ беше Мария Чернева, дългогодишен журналист в Българската национална телевизия и инициатор на различни кампании.

По време на обучението участниците се запознаха с различните видове медии, коя за какъв тип кауза е подходящо да изберат, така че най-удачно да отправят посланията си, и обсъждаха различни идеи как да направят журналистите партньори на инициативите си. В следобедната сесия завършилите имаха възможност да направят практически упражнения за представянето на каузата си в телевизионно интервю и получиха ценни практически съвети как да подобрят уменията си пред камера.

Обучението „Как да направим медиите наши партньори“ беше в рамките на проект „Да вдъхновим околните и да променим обществото – филантропията като същностна ценност на лидерите“, финансиран от фондация „Чарлз Стюърт Мот“.