Българските приоритети в Европейския парламент

19.03.2016

Акцент в третия ден от четвъртия курс на Националната програма беше срещата с българските евродепутати Андрей Ковачев, Ангел Джамбазки и Георги Пирински. Те представиха на участниците в програмата по един от приоритетите, по които активно работят в Европейския парламент. Андрей Ковачев представи темата „Бъдещето на Европа с фокус към Западните Балканите“, Ангел Джамбазки насочи изказването си към бежанската вълна и ситуацията в Сирия, а Георги Пирински говори за създаването на Европейската платформа за справяне с недекларирания труд.

Друг акцент в програмата беше лекция за отношенията между Турция, Русия и Европейския съюз. Специален гост лектор беше проф. Димитриус Триантафилу, председател на Департамента по    международни отношения и директор на Центъра за международни и европейски изследвания в Университет “Кадир Хас”, Истанбул.

Програмата за деня завърши със симулация на радио предаване. Участниците влязоха в дебат за споразумението между Турция и ЕС. Водещ беше журналистът от Дарик радио Кирил Вълчев.