Мария Габриел: Вярвам в мисията и целите на БУП – да създава общност от лидери

dsc_0125

Българският еврокомисар откри новата учебна година

„Честита нова учебна година на Българското училище за политика „Димитър Паница“. Много пъти съм идвала в училището като евродепутат и ще продължа да го правя и като еврокомисар, защото вярвам в мисията и целите на училището – да създава общност от граждански и политически лидери, с активна позиция в националния, европейския и световен политически процес.

Това заяви българският еврокомисар Мария Габриел при откриването на новата учебна година на Училището за политика. Пред новите 40 курсисти, сред които депутати, представители на местната власт, съда, прокуратурата и неправителствени организации, Мария Габриел говори за лидерството и за отговорностите, за това какво ни е нужно на нас българите в този момент, преди предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Защото, според еврокомисаря, това председателство е именно лидерство в действие.

Повече от час участниците в тазгодишната Национална програма „Управленски умения“ бяха в компанията на г-жа Габриел, слушаха, задаваха въпроси, изказваха мнения. Еврокомисарят благодари накрая на всички за ползотворната и за нея среща, и за финал се обърна към участниците с думите на Дими Паница, основател на Българско училище за политика: „Никога не се вземайте прекалено на сериозно.“

С игри за запознанство и разчупване на ледовете продължи първият ден от новата учебна година.

А финалът бе сложен от психолога и бивш зам.-председател на българския парламент Иван Иванов с лекция за „силата“ на личността в политическото лидерство.