Лидерство, решения, публична реч и дебати занимаваха участниците във втория ден на Националната програма

borachev

С лекция за лидерството, стратегическото мислене и вземане на дългосрочни решения започна втория ден на първи курс за участниците в Националната програма „Управленски умения”.  Преподавателят в магистърската програма за ръководни кадри на Американския университет Владимир Борачев  говори по темата пред курсистите в продължение на час, а по-късно те можеха да упражнят наученото чрез работа по специална задача и  да получат обратна връзка лично от сертифицирания коуч Владимир Борачев.

Денят за  курсистите продължи с въвеждането в тънкостите на публичната реч. Как се пише политическа реч и се говори ефективно участниците научиха от преподавателя по реторика в Софийския университет проф. Иванка Мавродиева, която по-късно лично анализира самостоятелната работа на курсистите. 

В края на втория ден на Националната програма участниците се потопиха в дълбоките води на политическия дебат благодарение на Мирослав Мавров, зам.-председател на асоциация „Дебати”. Особено емоционална бе за тях симулацията на политически дебат, която сложи точка на втория работен ден за тазгодишните участници в Национална програма „Управленски умения”.