Завършили БУП станаха част от мрежа, която ще работи по проблемите на децата

deca_sait

Възпитаници от различни випуски на Българско училище за политика се събраха на 1 декември и символично сложиха началото на мрежа от хора, която ще работи за решаване на проблеми на българските деца.

Наречена „Агентите на промяната“, тази мрежа е част от проект „Гласът на българските деца“, финансиран от фондация „ОУК“, по който училището работи в продължение на повече от година.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на Таня Ковачева, ръководител на офиса на фондация „ОУК“ в България, която неотдавна ни напусна.

Бедност, родители в чужбина, преждевременно отпадане от училище са само част от проблемите на малките жители на страната ни. Това стана ясно от анализите, направени по поръчка на БУП за всички административни региони на страната, обобщени и представени пред присъстващите от експерта по работа с деца и семейства Ивайло Миланов.

Целта на проекта „Гласът на българските деца“ е да изгради мрежа от хора – на различни позиции в законодателната, изпълнителната, местната власт и гражданския сектор, обединени от една кауза – доброто на българските деца. Началото на тази мрежа вече е поставено.