Курсистите на БУП към Томислав Дончев: А сега накъде и как?

donchev_sait

По човешки с политика и човека Томислав Дончев си говориха настоящите курсисти в Националната програма на Българското училище за политика /БУП/. Заместник министър-председателят на България бе гост в рубриката „30 минути в компанията на…“ във втория ден на трети курс от обучението им.

„Приблизително по това време се навършват 10 години от влизането ми в политиката и за този период се разделих с немалко илюзии, някои от които бих нарекъл дори романтични“, заяви вицепремиерът пред четиридесетте политически и граждански лидери, сред които депутати, кметове, зам.-кметове и представители на граждански организации, които участват в тазгодишната програма на БУП.

„А сега накъде, какво предстои и как“, попитаха курсистите Томислав Дончев като уточниха, че искат да чуят отговор от него не само като политик, но и като човек, завършил философия.

Вицепремиерът бе категоричен, че светът се променя и той се вълнува от въпроси като: какво ще стане с хората, чиито професии ще отпаднат в бъдеще и няма ли да доведе до конфликт евентуалната възможност за многократно увеличение на продължителността на живота на хората?

Вицепремиерът не успя да се сети за конкретен пример за взето от него политическо решение, което е било в противоречие с вътрешната му убеденост.

Конкретно обаче говори за реформите в администрацията, за деинституционализацията, за образованието. Сподели и своите виждания за политическата система в бъдеще.